Barokni spektakl Beogradske filharmonije i Predraga Goste

BEOGRAD, 17. novembra 2010. (Beta) - Koncert barokne muzike, na kojem će orkestar Beogradske filharmonije nastupiti pod dirigentskim vođstvom stručnjaka za ranu muziku Predraga Goste, biće održan 19. novembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

Nekadašnji beogradski đak, a danas umetnički direktor ansambla "New Trinity Baroque", koji kritičari ocenjuju kao jedan od najboljih baroknih orkestara u SAD, prvi put će za pultom Beogradske filharmonije dirigovati izvođenje "Muzike za kraljevski vatromet" i "Muzike na vodi" Georga Fridriha Hendla.

Na programu iz ciklusa "Jesen" biće i Koncert za alt-flautu i orkestar "Bulk" nemačkog kompozitora Roberta H. P. Placa, koji će svirati francuski flautista Žan-Lik Mene, najavljeno je iz Beogradske filharmonije.

Predrag Gosta je priznat kao jedan od vodećih stručnjaka za ranu muziku i istorijsku interpretaciju u SAD. U Atlanti, gde trenutno radi, Gosta je snimio sedam kompakt diskova, a nastupao je na festivalima i koncertima u Velikoj Britaniji, Finskoj, Švedskoj.

Pogledajte još