Počelo snimanje filma Andželine Džoli u BiH

SARAJEVO, 17. novembra 2010. (Beta) - Ekipa filma "Bezimena ljubavna priča" Andželine Džoli doputovala je u BiH, gde je počela snimanje nekih od kadrova za film o ratu u BiH.

Kako javljaju mediji u BIH, u Sarajevo je doputovala druga postava filma koja će snimati samo scene sa statistima, ali ne i prva postava u kojoj je rediteljka Andželina Džoli i glavni glumci. Film se poslednjih mesec dana snima u Mađarskoj, a delovi filma snimaće se na području Sarajeva i Vareša do 21. novembra. Organizatori filma iz BIH ranije su od policije zatražili osiguranje filmskih radnika, kao i regulisanje saobraćaja na lokacijama na kojima će se snimati sekvence.

Mediji javljaju da će Andželina Džoli ipak doputovati u Sarajevo, gde će se sastati sa predstavnicama udruženja "Žene žrtve rata". To udruženje ranije je saopštilo da je dobilo informaciju da se u filmu vređa žrtva, odnosno silovana žena koja se zaljubljuje u svog silovatelja, što je holivudska glumica demantovala. Na zahtev tog udruženja, ministarstvo kulture Federacije BiH je Andželini Džoli prošlog meseca oduzelo dozvolu za snimanje, koja joj je par dana kasnije vraćena kada je to ministarstvo na uvid dobilo scenario filma.

Pogledajte još