Bramerc šalje izveštaj Savetu bezbednosti UN

HAG, 17. novembra 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc poslaće večeras redovan izveštaj Savetu bezbednosti UN u kojem će oceniti saradnju Srbije u potrazi za preostalim optuženim beguncima - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, najavio je danas tužiočev savetnik Frederik Svinen.

Posle prekjučerašnje posete Srbiji, Bramerc će danas u izveštaj uneti "sve nove informacije" o potrazi za Mladićem i Hadžićem koje je dobio od vlasti u Beogradu, rekao je Svinen tokom redovnog susreta sa novinarima u Hagu.

"Izveštaj će postati zvaničan 6. decembra, kada će ga glavni tužilac podneti u govoru pred Savetom bezbednosti UN... O svemu što se do tada dogodi, tužilac Bramerc će izvestiti članice Saveta", kazao je Svinen.

Po njegovim rečima, Bramercov pisani izveštaj večeras će biti poslat sekretarijatu UN, koji će ga proslediti državama članicama Saveta bezbednosti. Svinen je odbio da govori o sadržaju izveštaja.

Na istoj konferenciji za novinare, predstavnica Tribunala Nerma Jelacić izjavila je da je delegacija Međunarodnog komiteta Crvenog krsta obišla sudski pritvor u Sheveningenu.

Pogledajte još