SPEKTAKL U ZAGREBU: Fuliranje is coming to town

Osam je broj uspeha, a ako je suditi po do sada uspešnih 7 Fuliranja na zagrebačkom Adventu, verujemo da će i osmo izdanje oduševiti sve posetioce koji svrate na gourmingle. Štrosmajerov trg u Zagrebu ugostiće od 28. novembra 2019. do 1. januara 2020. tridesetak restorana i kreativnih barova, a raskošne ukuse iz raznih delova sveta predstaviće iskusni šefovi, no i food entuzijasti.

Ako vam je toplo oko srca kad jedete istarske specijalitete, kao npr. sočni ombolo i istarske kobasice, vaše su kućice Fermaj Tovara, B.A.B. Piantina i restoran Vodnjanka. Ali, s posetiocima će "minglati" i južnjaci pa nam Opat s Kornata dolazi s jagnjećom pekom i krvavicama. S bračkog Bola premijerno sleće Biomania - prvi organski street food, koji je ovog leta oduševio kupače na Zlatnom ratu, a žestoko dobri ukusi stižu i iz hvarskog Black Peppera. Market by T&T, osim planetarno poznate street sarmice, još uvek u svojoj kuhinjskoj "laboratoriji" osmišljava nove twistove, El Toro ostaje veran latinoameričkim strastvenim ukusima. Wurst Bar i Berlin kao i Institut za kobasice by Mate Janković pripremaju sočne, mirisne i neobične kobasice.

Rougemarin i Submarine odavno su sinonimi za vrsne street food delicije, Sljeme će snežiti i papriti svojim germ knedlama, dok Čiketina donosi razne varijacije piletine. SOI by Vid Nikolić odvešće nas do Kine, Japana i Indije, ukuse Japana dovodi Hanami, a premijerno je s nama i Pokerai by Chili s poke bowl twistovima.

Prženo je vaš favorit? Munchy vas čeka s prženim slano slatkim wrapovima. The Garden Bar&Kitchen odlučio se za ukusni miks: od bunceka skrivenog u burgeru do beyond hot doga za sve veggie fanove, koje očekuje i bogat izbor vegetarijanskih i veganskih jela na ostalim kućicama.

Premijerno nam stiže svetski poznati atlas hrane TasteAtlas. Iz svoje bogate riznice predstavlja na kućici Pastel de TasteAtlas mirise i ukuse Italije i Portugala. Lumperaj nam sprema slatko&slanu varijantu, još kriju ponudu baš kao i Mason Burgers&Staff i GoodFood - ali znamo da se njihova jela ne zaboravljaju. Bagua vas poziva da ih "povučete za rep" ili dohvatite Granulatu ciabattu. Da slane poslastice dobiju još bogatiju dimenziju ukusa pobrinuće se Kikkoman i Tabasco, a omiljenu dozu mirisnog kofeinskog napitka potražite kod natpisa illy. Po kratak predah uz moderne tehnologije najbolje je svratiti u Samsung Holiday House ili uhvatiti trenutak na jednom od photo pointova Jamnice, Radija 101 i mnogih drugih. Sve gastro ukuse nežno će zagrliti i Coca-Cola kao i neobična pića za šta će se pobrinuti Gin3 Spirits, Gingle Bells, Rakijarnica s "desetkom za ekipu", Molecular bar by Mangosta i A most unusual gin garden by Botanica s džinovima, koktelima, rakijama i punčevima, a Jeruzalem Ormož s kuvanim i nekuvanim vinskim varijantama. Fuliranje Gourmingle dobiće i svoje festivalsko pivo koje će jedino moći da se proba na Štrosovom trgu, a posebnu aromu priprema The Garden Brewery.

Mini i maksi fritule, kolači, churrosi, šnenoklice, trdelnik, voćne i germ knedle samo su neke od neodoljivosti, koje će u Slatkom brlogu pripremati Le Kolač, Nonina tajna, Trdelnik i Chiquita Churrosita. Sve gourmingle trenutke zabeležite u Photo Boothique-u, a svoje četvoronožne ljubimce dovedite u Capa pet bistro.

Čak 16 live nastupa i više od 35 DJ'a na Fuliranju kurirat će agencija Adriatic Coasting, a uz vruće ritmove začinjene food&booze kombinacijom gourmingle je zagarantovan.

I da ne zaboravimo, za sve troškove dovoljna vam je Mastercard® ili Maestro® kartica uz koju ostvarujete popust od 10%.

Više na: FB https://www.facebook.com/Fuliranje/ IG @fuliranje i web www.fuliranje.com

Foto: Promo/Sandro Sklepić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.