MODERNE SU NUD I PURPURNE NIJANSE: Otkrijte koji je vaš idealan ruž za usne

Ništa ne može da istakne lepotu i senzualnost usana kao dobar karmin, ali mnoge žene često greše prilikom odabira boje, nijanse i teksture. Profesionalna šminkerka i edukatorka Nataša Brašanac za "Život plus" naglašava da se ruž prvenstveno bira prema starosnom dobu.

- Koža koja nije mlada pokazaće automatski znake starosti ukoliko se koriste jaki i teški ruževi. Kada je reč o mladoj populaciji, tu je sve dozvoljeno, mat karmini, svaka boja i nijansa. Moje klijentkinje biraju karmin prema boji, ali prevashodno treba voditi računa o njegovoj teksturi - kaže Nataša.

Profesionalna šminkerka preporučuje damama da pre nanošenja ruža koriste prajmere kao podlogu.

- Prajmeri dodatno hidriraju usne, ali čine i da one izgledaju punije i senzualnije. Umesto toga možete naneti labelo ili grožđanu mast, a zatim karmin. Ako koristite karmin na hidratantnoj bazi vaše usne će automatski delovati lepše. Ukoliko u toku dana ne želite da imate jak karmin, stavite sjaj u boji. To će dati reflekciju svetla, ali i željenu boju usnama. Kada je sunčano vreme ne treba koristiti jake boje. Dovoljno je da imate adekvatan puder, maskaru, odgovarajući hidratantan ruž ili sjaj za usne. To je ono što je potrebno svakoj ženi. Ukoliko ste bledi i nemate dovoljnu prokrljenost kože stavite blago rumenilo. Svetla koža, pre svega, treba da izgleda zdravo, a da bi delovala tako mora da bude hidrirana. Za dnevnu upotrebu preporučujem karmine hidratantne teksture, nežnih tonova, nud, eventualno neku primesu roze ili oranž boje - ističe Nataša Brašanac.

Izbor karmina zavisi i od toga kakav ten imate. Ukoliko birate boju ruža prema tonu kože, treba je uskladiti sa frizurom i garderbom, a veoma je važno i gde nameravate da idete. Na pitanje koje boje karmina su trendu, Nataša Brašanac kaže:

- U modi su purpurni karmini. Kako sezone prolaze tako se vraćaju boje koje su nekad bile popularne. Pored purpurne, u modi je i nud boja. Karmini prirodnih tonova su uvek u trendu.

Baš kao što je mala crna haljina večna, tako je crveni karmin van svake konkurencije kada je šminka u pitanju.

- Crveni karmin će uvek biti popularan i svaka žena će poželeti da ga vidi na sebi. Ali kada ga nanesete morate da znate gde ste krenuli. On nije za svakodnevnu upotrebu - kaže šminkerka.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još