Mesi doneo pobedu Argentini protiv Brazila

BEOGRAD, 17. novembra 2010. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je Brazil sa 1:0, u prijateljskoj utakmici u Dohi.

Jedini gol postigao je Lionel Mesi u prvom minutu sudijske nadoknade vremena kada je pretrčao skoro celu protivničku polovinu, lako prošao dva odbrambena igrača Brazila i levom nogom poslao loptu iza ledja golmana Viktora.

To je 15. gol Mesija za nacionalni tim i prva pobeda Argentine nad Brazilom u poslednjih šest utakmica. "Gaučosi" su uspešniji u medjusobnim duelima, u 90. utakmica pobedili su 34. puta, a "karioke" imaju pobedu manje.

Obe ekipe su tokom meča napadale, ali bez pravih prilika za gol. Najbolju šansu "karioke" su propustile u 18. minutu kada je Danijel Alveš pogodio prečku.

Brazil je na početku bio bolji rival, napadao i koristio problem protivnika, koji nije mogao da dodje do svoje pas igre.

Ronaldinjo, koji se posle 18 meseci vratio u reprezentaciju, propustio je nekoliko solidnih prilika. On je u 21. minutu petom pokušao da postigne gol, ali je golman Romero odbranio.

Argentina se u nastavku oslobodila pritiska, Mesi je asistirao saigračima, ali Gonzalo Iguain u dva navrata nije mogao da postigne gol.

U drugom poluvremenu ekipe su igrale sporije i oštrije i nisu napravile nijednu ozbiljnu priliku, sve do pogotka Mesija u sudijskoj nadoknadi vremena.

Pogledajte još