Za četvrtak, 18. novembar 2010. godine

BEOGRAD, 18. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pišu o pravljenju novih koalicija na političkoj sceni Srbije, Saboru Srpske pravoslavne crkve i hapšenjima članova kriminalne grupe Darka Šarića.

ALO - "Dinkić može Tomu da gađa jajima sa balkona", o tome da je ministar ekonomije i regionalnog razvoja i lider stranke G17 plus Mlađan Dinkić kupio stan u blizini stana lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića na Novom Beogradu.

BLIC - "Nikolić i Dinkić komšije", piše list o kupovini novog stana ministra finansija. "Šarić se krije u selu kod Pljevalja", piše list o potrazi za najtraženijim kriminalcem na području Balkana.

VEČERNJE NOVOSTI - "Šarića čuvala mafija Napulja", piše list o tome kako je balkanski kartel preuzimao poslove sa drogom od Italijana. "Na putu stoje Kosovo i Hag", poručuje predsednik evropskog parlamenta Ježi Buzek.

DANAS - O formiranju nove koalicije za list govori lider Nove Srbije Velimir Ilić u tekstu "Nikolić premijer, ja opet za investicije". "Milosavljević i Dragin prvi na listi želja", o mogućim smenama u Vladi Srbije.

KURIR - "S Kosova oteto pet milijardi dolara!", piše list i navodi da jedna britanska kompanija organizuje izvoz feronikla sa Kosova i da će zbog toga Srbija tražiti obeštećenje. "Kazna za Pink zbog pušenja", o tome da će inspektori kazniti TV Pink zbog toga što učesnici rijaliti šoua "Farma" puše u kući u kojoj borave.

POLITIKA - "Sprema se novčanica od dve hiljade dinara", piše list. "Južni tok u Srbiju ulazi kod Zaječara", piše list. O početku Sabora SPC u tekstu "Uhapšen arhiepiskop Jovan i bivši monah Antonije".

PRAVDA - "Privođen raščinjeni jeromonah Antonije", o početku Sabora Srpske pravoslavne crkve. List piše i da je državno tužilaštvo Hrvatske pripremilo optužnicu protiv JNA "Hrvatska tuži Srbe za konc logore".

PREŠ - "Srbi besni! 78 odsto jedva krpi kraj s krajem", piše list o teškoj ekonomskoj situaciji. O prolasku nuklearnog otpada sa Instituta Vinča kroz Srbiju u tekstu "Nuklearna blokada Srbije". O primeni Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu "Nijedna prijava za pušenje!".

PRIVREDNI PREGLED - "Socijali 5,2 milijarde dinara", naslov je teksta o najavama Ministarstva rada i socijalne politike o izdvajanjima iz budžeta za najugroženije građane. O interesovanju stranih investitora "Srpski agrar u žiži stranaca".

Pogledajte još