Pobeda u Bugarskoj za mir u reprezentaciji

STARA PAZOVA, 18. novembra 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio je da se ne treba zanositi pobedom protiv Bugarske u prijateljskoj utakmici, ali je ocenio da je taj rezultat važan zbog mira u ekipi.

"Bila nam je potrebna ova pobeda da bismo malo smirili atmosferu, ne u reprezentaciji, nego oko nje. Daće nam mir da možemo hladne glave da prezimimo i sačekamo nastavak kvalifikacija u martu", rekao je Petrović novinarima u Staroj Pazovi.

U utakmici u Sofiji, u kojoj je jedini pogodak postigao Nikola Žigić, za nacionalni tim Srbije debitovala su petorica igrača.

"Drago mi je što i novinari misle da su debitanti dobro igrali. Svi oni su videli da mogu da igraju za reprezentaciju i to bi trebalo da im bude podstrek. Imaju pet meseci da se dokazuju u klubovima i ako nastave dobro da rate, vrata su im otvorena", zaključio je Petrović.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bio je zadovoljan što je, posle odredjenih turbulencija, reprezentacija zabeležila prvu pobedu pod novim selektorom.

"Zadovoljan sam što je 'osvežena' reprezentacija igrala dobro i pobedila prvi put s novim selektorom, ali i zato što je utakmici prisustvovao i selektor mlade reprezentacije Aleksandar Janković, čime je prevazidjen i izvestan antagonizam izmedju dve selekcije", kazao je Karadžić.

Pogledajte još