Women in Business - Učite od najboljih: Najvažnije priče iz medija, biznisa i kulture stižu u Niš!

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održaće se u četvrtak, 28. novembra, u zgradi Simfonijskog orkestra u Nišu, sa početkom u 14 časova.

Cilj realizacije projekta je podizanje nivoa svesti društva o važnosti veće participacije žena u vlasničkim i upravljačkim strukturama manjih i većih kompanija i preduzetnika u Srbiji, kao i unapređenje znanja i veština kod žena u oblasti razvoja inovacionog preduzetništva razmenom znanja i iskustava između potencijalnih i uspešnih preduzetnica.

Na konferenciji će se govoriti o značaju ženskog inovacionog preduzetništva za privredu Srbije, uspešnim primerima dobre prakse, kao i o uticaju digitalizacije i informacionih tehnologija na preduzetništvo.

Konferencija je podeljena u tri dela, čija će priča ići kroz tri panela.

U prvom panelu, Women In MEDIA - Položaj žena u medijima, uspešne urednice i novinarke pokušaće da odgovore na najznačajnija i najvažnija pitanja iz ove oblasti, pa i da prenesu svoje iskustvo i znanje o medijima i položaju žena u medjima u Srbiji.

Drugi panel, Women In BUSINESS - Žene preduzetnice, pokušaće da približi kombinaciju žena u preduzetništvu sa predznanjem i iskustvom, gde je važno govoriti o prednostima, manama i izazovima žena preduzetnica u Srbiji, sa idejom da sve to okrenu u svoju korist.

Na kraju, u trećem panelu Women In CULTURE, glasno ćemo pitati: Šta se krije iza portreta jedne dame? Uspešne žene iz sveta kulture govoriće o detaljima bavljenja tim poslom u regionu.

Pozivamo vas da čujete naše i vaše drage sagovornice konferencije. Neke od njih su: Lidija Ćulibrk - glavna i odgovorna urednica magazina "Lepota i Zdravlje", Maja Manojlović - TV lice sa televizije “Pink”, novinarka Snežana Dakić, Martina Anđelković, poznatija kao Snajka de Madre, dizajnerka Jelena Dimitrijević, Čarna Milinković – kustoskinja i istoričarka u Muzeju Vojvodine, i mnoge druge!

Konferenciju organizuje Udruženje "The Best Fest" i Color Media Communications, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Važno: Ulaz je besplatan!

Pozivamo sve zainteresovane žene iz Niša i okoline da se prijave. Informacije putem mejla: jelena.savic@color.rs.

Program i satnicu događaja možete pogledati na linku: http://www.communications.rs/womeninnis2019/

Pogledajte još