VOLITE LI LISTA? Stefan Đoković 25. decembra u Dvorani Kolarčevog univerziteta

Stefan Đoković, mladi, multidisciplinarni umetnik, priprema solistički koncert 25. decembra u Dvorani Kolarčevog univerziteta sa početkom u 20h. Nastupiće na klaviru sa programom Franca Lista, koji odlikuju Listove virtuozne transkripcije operskih dela i obimni ciklus Godine Hodočašća br 1.

Karte su u prodaji na blagajni Kolarca.

Stefan Đoković je 2017. magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi dr Nenada Radića, gde je trenutno doktorant. Nakon završetka osnovnih studija na klaviru kao stipendista, nastavlja da radi sa prof. Petrom Bitelom na Guildhall School of Music and Drama u Londonu a zatim na Trinity Laban konzervatirujumu u Londonu. Takođe je diplomirao pevačku školu Muzičke škole "Mokranjac" u Beogradu, kao i osnivne i master studije u Londonu.

Laureat je preko deset internacionalnihi nacionalnih takmičenja.

Snimao je za Nacionalnu televiziju i radio i Radio Beograd, Francusku nacionalnu televiziju. Decembra 2017. debitovao je u Njujorku na recitalu pobednika u Carnegie Hallu.

Nastupao je u važnim dvoranama u Rusiji (Velika dvorana St. Petersburške filharmonije, Centar za kulturu Elena Obraztsova), Češkoj Republici, Slovačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji (Narodno pozorište, Jugoslovensko narodno pozorište, Velika sala i Galerija Fondacije Ilije M. Kolarca, Skupština grada, Velika vojna dvorana, Atrijum Narodnog muzeja, Atrijum Etnografskog muzeja, Hala Srpske akademije nauka i umetnosti, Galerija ARTGET, Galerija Progres).

Od 2012. godine održao je solo recitale u Skupstini grada Beograda, Velikoj vojnoj dvorani, Guarnerius Hall, Hali Srpske akademije nauka i umetnosti i Dvorani Ilije M. Kolarca, Univerzitetskoj galeriji...

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.