Subotić ne ide u Čelsi

BEOGRAD, 18. novembra 2010. (Beta) - Menadžer srpskog fudbalera Nevena Subotića odbacio je mogućnost da Borusija iz Dortmunda u januaru prihvati ponudu Čelsija i dozvoli svom štoperu da napusti Nemačku i pređe u London.

Uprava Čelsija navodno je za 21-godišnjeg Subotića ponudila 23,5 miliona funti (27,5 miliona evra), pošto joj je hitno potrebno rešenje u povredama oslabljenoj odbrani u kojoj sada ima samo jednog centarhalfa.

Menadžer Stiv Keli je, ipak, istakao da ne postoje šanse da se Borusija odrekne Subotića sa kojim ima ugovor do 2014. godine.

"Ne postoje apsolutno nikakve šanse da Neven napusti Dortmund u januaru. Ko kog da dođe po njega. Nebitno je. On je vrlo srećan trenutno i nigde ne ide", kazao je Keli sa sajt "www.goal.com".

Subotića, prema ranijim izvestajima medija, žele i drugi bogati engleski klubovi Mančester junajted, Mančester Siti i Arsenal.

"To i nije iznenadjenje, jer je Neven vrhunski fudbaler. Ali, sada razmišlja samo o Borusiji i siguran sam da u januaru neće ni pomisliti o odlasku iz kluba u kome je zadovoljan", rekao je Keli.

Subotić verovatno ne bi imao mnogo problema da se prilagodi Premijer ligi, pošto tečno govori engleski jezik, jer je živeo u SAD pre nego što je prešao u Majnc, a juna 2008. godine i u redove Borusije, trenutnog lidera nemačke Bundeslige.

Mnogi klubovi odavno ga prate, ali se Čelsiju žuri zato što zbog povreda Ančeloti ne može da računa na kapitena Džona Terija i Aleksa. Na poziciji štopera zato mu je ostao samo Subotićev saigrač iz srpske reprezentacije Branislav Ivanović.

Mediji prenose i da Čelsi razmišlja o dovodjenje Davida Luiža iz Benfike ili Gerija Kejhila iz Boltona.

Pogledajte još