Studenti nastavljaju proteste

BEOGRAD, 18. novembra 2010. (Beta) - Studenti nekoliko beogradskih fakulteta koji zahtevaju da svi koji imaju 48 i više bodova upišu ovu školsku godinu na račun budžeta Srbije, najavili su da će nastaviti proteste, jer do četvrtka nisu dobili zvaničan odgovor Vlade Srbije i svojih fakulteta.

"Jedine informacije o tome šta nadležni misle o našim zahtevima pročitali smo u medijima kojima je ministar prosvete Žarko Obradović izjavio da ministarstvo nema para da svakom studentu plati školarinu", rekao je agenciji Beta član Organizacionog odbora studenata Nenad Uzelac.

Studenti tri fakulteta i dve više škole koji su u prethodnoj godini ostvarili minimum od 48 bodova očekuju i zvanične odgovore od Ministarstva prosvete, Vlade i fakulteta o zahtevu o oslobađanju školarine. Studenti koji protestuju naveli su da ne traže da se svim studentima omogući besplatno studiranje, kako je Obradović izjavio, već samo onima koji imaju 48 i više bodova.

Prema navodima članova Organizacionog odbora, studenti će u petak izvesti performans na Trgu Republike o pregovorima koje su vodili sa predstavnicima Ministarstva prosvete. Takođe su najavili da će sledeće nedelje organizovati nove proteste.

Pogledajte još