Mladić se ili vešto krije ili potraga nije dobra

HAG, 18. novembra 2010. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u četvrtak da se haški optuženik Ratko Mladić ili vešto krije uz dobru mrežu pomagača ili je potraga za njim nedovoljno dobra.

"Ne mislim da danas ima apsolutno pouzdanih informacija gde se on nalazi i ko ga podržava. Ako se krije, jasno je da to ne može sam i da mu neko pomaže. Pitanje je da li se krije vešto od ruke pravde i ima mrežu pomagača ili je potraga za njim nedovoljno dobra", rekao je Bramerc novinarima iz Srbije koji borave u Hagu u organizaciji Misije OEBS-a.

On je istakao da nema sumnje da je ključ rešenja i hapšenja begunaca u Beogradu, da su oni verovatno u Srbiji, ali da uvek ostaje mogućnost da možda i nisu.

Imajući u vidu da je Mladić vojni general, Bramerc je kazao da ima smisla istraživati moguću podršku iz vojnih i bezbednosnih struktura, ali da nema konkretnih podataka o tome. On je istakao da je 2006. godine propuštena šansa da se on uhapsi i da je, na osnovu informacija koje ima, ta prilika propuštena namerno.

Pogledajte još