"Novosadski Winterfest" među najboljim evropskim božićnim marketima!

Internet portal "European Destinations" koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom svrstao je "Novosadski Winterfest" među najbolje božićne markete na Starom kontinentu.

- "Winterfest" u Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji i prestonica pokrajine Vojvodine prvi je i najstariji božićni market u ovoj zemlji. Od 2016. "Winterfest" privlači veliki broj posetilaca iz drugih delova Srbije kao i zemalja regiona. Najveća atrakcija je velika "Raspevana jelka" - "Singing Christmas Tree" na kojoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz cele Vojvodine. Kako je reč o multikulturnoj pokrajini, horovi pevaju na 10 različitih jezika (srpski, mađarski, slovački, rusinski, hrvatski, ladino, jidiš, engleski, nemački i ruski) - objavljuje sajt www.europeanbestdestinations.com

- Oko 50 drvenih kućica smešteno je u istorijskom centru Novog Sada, na Trgu slobode. Tu je i "Igraonica sa slamom" u kojoj se gradska deca, željna prirodnih materijala, bezbrižno igraju. Posle 30 godina, organizatori "Winterfesta" vratili su na ulice Novog Sada i fijakere - zaključuje sajt.

Pored toga, sajt preporučuje hotelski smeštaj u Novom Sadu kao i ture po Vojvodini i u Beogradu.

Advent u Zagrebu nekoliko godina je po izboru ovog sajta bio najbolji evropski božićni market što je hrvatskoj prestonici donelo veliki turistički bum u ovom delu godine.

Glasanje za titulu "Najboljeg evropskog božićnog marketa" na www.europeanbestdestinations.com počinje 29. novembra.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Novosadski Winterfest

Pogledajte još