Partizan bolji od Međimurja i može da ide dalje

BEOGRAD, 18. novembra 2010. (Beta) - Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković ocenio je da su crno-beli kvalitetnija ekipa od hrvatskog Međimurja, protivnika beogradskog tima u trećem kolu Kupa Izazivača.

"Nećemo da kalkulišemo, idemo na pobede u obe utakmice protiv ekipa iz Čakovca. Imamo sve potrebne informacije o protivniku, nedavno sam ih gledao i uživo. Mislim da smo kvalitetnija i bolja ekipa. Sve zavisi od nas i ako odigramo kako umemo, neće biti problema", rekao je Brković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Levo krilo beogradske ekipe Nemanja Ilić naveo je da je važno da u prvoj utakmici protiv Međimurja, koja se igra u nedelju u Beogradu, Partizan stekne što veću prednost.

"Daćemo sve od sebe da pobedimo. Bitno nam je da u prvom meču na našem terenu trijumfujemo sa što više golova razlike, jer znamo da će nam biti mnogo teže u revanšu u Čakovcu", istakao je Ilić.

Njegov kolega iz ekipe Aleksandar Pilipović kazao je da očekuje da Partizan pobedi u obe utakmice i izbori plasman u osminu finala evropskog takmičenja.

Direktor Partizana Aleksandar Blagojević rekao je da će dueli protiv Međimurja biti dobra proba za regionalnu rukometnu ligu, koja će se igrati od sledeće sezone, a nastupaće timovi iz bivše Jugoslavije i Mađarske.

"Ove duele shvatamo kao neku vrstu generalne probe, pogotovo što nam je protivnik jedna od najboljih ekipa iz okruženja. Ovo će biti dobar test i za nas kao klub da li možemo dobro da organizujemo ovakav meč i da li smo spremni za regionalnu ligu. Ne možemo da kažemo da smo favoriti, ali uradićemo sve da prođemo dalje", zaključio je Blagojević.

Prva utakmica trećeg kola Kupa Izazivača Partizan-Međimurje igra se u nedelju od 18 sati u hali na Banjici, a ulaz je slobodan. Revanš meč je 27. novembra u Čakovcu.

Pogledajte još