Zvezda dovela Savu Lešića

Kada je čuo za interesovanje Crvene zvezde, Sava Lešić (22, 203) je za savet pozvao najboljeg prijatelja – Nemanju Bjelicu. Njegove reči samo su učvrstile uverenje mladog krilnog centra da crno–beli, treba da zameni crveno–belim dresom.

Pregovori su malo duže trajali, ali su juče uspešno okončani, a Lešić će staviti potpis na troipogodišnji ugovor i samim tim zvanično postati novi stanovnik Malog Kalemegdana.
Bjelica mi je rekao da moram da rizikujem, kao i on. Kazao je, vidiš da se meni rizik maksimalno isplatio – počeo je priči Lešić  u popodnevnim časovima kada je i definitivno postignut dogovor.

Šta ste mu odgovorili?
Da će se onda meni sigurno isplatiti, s obzirom da sam uvek bio bolji od njega – nasmejao se Lešić.

Kakav je osećaj kada promeniš boje večitih rivala?
Super! Prešao sam iz jednog u drugi veliki klub. Zvezda je Zvezda, gde god se nalazila. Sama ponuda crveno–belih me je mnogo obradovala. Ekipa je mlada, kvalitetno se radi. To su mi bili osnovni motivi.

Zbog čega su se pregovori odužili?
Morao sam malo da razmislim zbog same dužine ugovora. Ali, sam na kraju prelomio.

S obzirom da ste ove sezone već nosili dres Partizana u NLB ligi, tek od 1. januara stičete pravo da debitujete za crveno–bele?
To nije nikakav problem. Taj period ću da iskoristim kako bi se što bolje uklopio u ekipu. Već sam razgovarao sa trenerom Uvalinom o svemu. Biću maksimalno spreman za prvu utakmicu.

Da li ostaje žal zbog neuspele misije u Partizanu?
Dugo sam čekao šansu, dobro sam odradio pripremni period, ali nisam je dobio. Nisam puno tugovao, pogotovo što se praktično odmah pojavila ponuda Crvene zvezde. Kao mladom igraču bilo mi je mnogo bitno da ostanem u NLB ligi – zaključio je Sava Lešić.

A. Todorović

www.zurnal.rs

Pogledajte još