Akademija u Vršcu možda servis za cesne

BEOGRAD, 19. novembra 2010. (Beta) - Kompanija Cesna spremna je da pomogne da Vazduhoplovna akademija "Vršac" postane ovlašćeni servis tog prozvođača malih aviona, izjavio je regionalni direktor prodaje aviona Cesna Alesandro Barici.

Kako se navodi u saopstenju iz kabineta ministra za infrastrukturu Srbije, Barici je o tome razgovarao sa ministrom Milutinom Mrkonjićem i predsednikom Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore Nikolom Stankovim.

Vazduhoplobna akademija "Vršac", koju je Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore preuzela u septembru 2010. godine od Jat ervejza, ima flotu od 28 aviona tipa "cesna".

Stankov je rekao da je sa Baricijem dogovoreno da eksperti iz fabrike Cesna procene tržišnu vrednost tih aviona, njihovu upotrebljivost, kao i nivo neophodnih ulaganja i isplativost takvih ulaganja da bi se nastavila eksploatacija aviona. Mrkonjić je podržao napore Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore u revitalizaciji akademije u Vršcu, zalažući se da se sačuva visok ugled koji ta akademija ima u školovanju mladih pilota.

Pogledajte još