Akcioni plan za ispunjenje preporuka EK

BEOGRAD, 19. novembra 2010. (Beta) - Zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Srđan Majstorović izjavio je u petak u Beogradu da će srpske vlasti usvojiti akcioni plan za ispunjenje preporuka iz godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u 2010. godini.

Majstorović je, na prezentaciji EK o napretku Srbije u procesu integracija 2010, rekao i da će evropski komesar za proširenje EU Stefan File u sredu u Beogradu uručiti srpskim vlastima upitnik Evropske komisije.

"Akcioni plan će sadržavati preporuke EK iz godišnjeg izveštaja, spisak institucija koje će biti nadležne za ispunjavanje preporuka, mere koje je neophodno preduzeti da bi se na njih odgovorilo i rokove u kojima će preporuke biti ispunjene", objasnio je taj zvaničnik.

Kako je dodao, resorna ministarstva će imati punu odgovornost za ispunjavanje onoga što je sadržano u izveštaju Komisije. Preporuke iz godišnjeg izveštaja EU i sprovođenje akcionog plana, ukazao je Majstorović, glavni su preduslovi za dobijanje statusa kandidata do kraja sledeće godine.

Pogledajte još