Uvalin: Partizan je favorit

BEOGRAD, 19. novembra 2010. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Mihajlo Uvalin izjavio je da je u "večitom derbiju" Partizan veliki favorit, a da je cilj njegove ekipe da u kontinuitetu odigra dve dobre utakmice.

Crvena zvezda sastaje se sa Partizanom u nedelju u 17.00 u "Pioniru", u 8. kolu Jadranske lige.

"Očekujem da u kontinuitetu odigramo dve dobre utakmice. Izgubili smo u prošlom kolu u Novom Mestu, iako je to bio naš najbolji meč do sada. Pokušaćemo da damo sve od sebe u duelu sa Partizanom, koji je favorit", rekao je Uvalin na konferenciji za novinare uoči "večitog derbija".
Prema njegovi rečima, "crno-beli" imaju kvalitetnu ekipu, prednost u svim segmentima i tim koji je pet puta skuplji Zvezdinog.

"Nadam se da ćemo doći u situaciju da odigramo korektno i zadovoljimo naše navijače. Doći ćemo u 'Pionir', sa sportskim 'ratničkim mentalitetom' i dati maksimum", rekao je Uvalin.

On je ocenio da mladi košarkaši Crvene zvezde igraju sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu.

"Izlazak iz 'Pionira' nas je malo poremetio. Moramo da se prilagodimo na novu situaciju da drugačije idemo do treninga u Kovilovu, da se naviknemo na novu salu... Moramo da se prilagodimo, jer smo profesionalci", rekao je Uvalin.

Trener Crvene zvezde naglasio je da i pored svega "nikome ne treba dodatni motiv za predstojeći derbi".

"Partizan jeste favorit, ali gube se utakmice. To što je neko na 'papiru' bolji, to se zaboravlja čim počne utakmica", zaključio je Uvalin.

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović rekao je da njegovu ekipu u nedelju očekuje prvi "večiti derbi" ove sezone.

"Partizan je favorit, ali mi ne idemo u 'Pionir' sa belom zastavicom. Trudićemo se da ponovimo borbenost kao u meču sa Cibonom i nadamo se najbolje", dodao je 19- godišnji Nedović i prizano da se u dosadašnjim "večitim derbijima" nije naigrao i da mu je sada prilika da oseti takvu utakmicu.

Pogledajte još