Tadić i Vujanović zadovoljni saradnjom

PODGORICA, 19. novembra 2010. (Beta) - Predsednici Crne Gore i Srbije, Filip Vujanović i Boris Tadić saglasili su se u petak u Podgorici da su dve zemlje unapredile saradnju u oblasti organizovanog kriminala i ocenili da ima prostora za unapređenje ekonomskih odnosa.

Posle razgovora sa crnogorskim predsednikom Vujanovićem, Tadić je novinarima kazao da je od njihovog poslednjeg susreta u julu ove godine "postignut značajan napredak" u borbi protiv organizovanog kriminala i to "ne samo kada su u pitanju bilateralni sporazumi, već i u praksi".

"U poslednje vreme i u narednom periodu Srbija i Crna Gora mogu postati primer efikasne saradnje u ovom domenu i dobar primer državama u regionu. Na taj način dobijamo i novu kvalifikaciju kada su u pitanju naše evropske integracije", konstatovao je Tadić.

Predsednik Srbije boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori povodom otvaranja predstavništva Privredne komore Srbije u Podorici.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je nakon razgovora sa Tadićem kazao da dve države "pokazuju spremnost" da sarađuju u borbi protiv organizovanog kriminala i ocenio da je ta saradnja "nužnost". Crnogorski predsednik je izrazio uverenje da će Srbija biti "maksimalno posvećena" saradnji sa Haškim tribunalom.

Pogledajte još