Novom Poteru 24 miliona dolara od ponoćnih projekcija

LOS ANĐELES, 20. novembra 2010. (Beta) - Novi film o avanturama Harija Potera zaradio je 24 miliona dolara od ponoćnih projekcija u severnoameričkim bioskopima, javile su svetske agencije.

Prema podacima sajta Hollywood.com, koji prati prihod na bioskopskim blagajnama, prvi deo filma "Hari Poter i relikvije smrti" na trećem je mestu najušpešnijih filmova posle prvih projekcija, iza poslednja dva filma iz vampirske sage "Sumrak" - "Pomračenje" (30 miliona dolara) i "Mlad Mesec" (26,3 miliona dolara).

"Relikvije smrti" nadmašile su prethodni film o mladom čarobnjaku, "Hari Poter i polukrvni princ", koji je prošle godine od ponoćnih projekcija zaradio 22,2 miliona dolara. Odličan start najavljuje više od 100 miliona dolara zarade prvog vikenda u bioskopima, ocenio je holivudski filmski analitičar Pol Dergarabidijan. Jedini film iz sage o Poteru kojem je to uspelo bio je "Hari Poter i vatreni pehar", koji je 2005. prvog vikenda u bioskopima zaradio 102,7 miliona dolara. Serijal o Poteru u svetu je zaradio 5,5 milijardi dolara od pojave prvog filma u bioskopima 2001.

Pogledajte još