ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili raščinjavanju vladike Artemija, političkim i društvenim temama.

ALO - O odluci Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) - "Artemije raščinjen, Teodosije povratio zauzete manastire".

BLIC - Pod naslovom "Sabor raščinio Artemija" piše o odluci Sabora SPC da raščini vladiku Artemija i vrati ga u rang običnog monaha. O nedavnom zemljotresu u Kraljevu i mogućim novim potresima list piše pod naslovom "Prete nam još snažniji potresi".

VEČERNJE NOVOSTI - O raščinjenom vladici Artemiju pišu pod naslovom "Raščinjen vladika Artemije". "Cene ne miruju" naslov je teksta o poskupljenju lekova, mleka, dizel goriva i drugo.

DANAS - "Ojačani Tači naspram oslabljenog Beograda", naslov je teksta o odnosima Beograda i Prištine. "Sabor SPC raščinio vladiku Artemija", piše list.

KURIR - O transportu opasnog nuklearnog otpada pod naslovom "Otpad oteran iz Srbije". "Artemije ruši crkvu na Kosovu", o raskolu u SPC-u.

POLITIKA - "Raščinjen umirovljeni episkop Artemije" naslov je teksta posvećenog dešavanjima u SPC. Intervju sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem list donosi pod naslovom "U nekom trenutku ću se povući iz izvršne vlasti".

PREŠ - Pod naslovom "Artemije cepa SPC!" piše o najnovijim dešavanjima u SPC. O transportu nuklearnog otpada iz Vinče u Rusiju list piše pod naslovom "Nuklearna noć u Srbiji!".

PRAVDA - "Rasol", najveći je naslov od ešavanjima u SPC. "Ranjeni policajac i razbojnik", o pokušaju pljačke banke u Beogradu.

Pogledajte još