Vlada kriva za nestašicu mleka

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je u subotu u Beogradu da je Vlada kriva za nestašicu osnovnih životnih namirnica u Srbiji i da je krajnje vreme za promenu vlasti.

Tokom ulične akcije u centru Beograda sa simboličnim početkom u minut do 12, Stefanović je rekao novinarima da Vlada radi na štetu građana i da je vreme za promene koje podrazumevaju da se novac uzet kroz međunarodne kredite ne ulaže u kampanje političkih stranaka, već u proizvodnju i poljoprivredu.

"SNS je želela da u centru Beograda i u drugim gradovima Srbije upozori na štetno delovanje Vlade koja je suštinski kriva za neštasicu mleka. Nažalost, stočni fond u Srbiji danas je na novou iz 1910. godine, a Vlada ne čini dovoljno ili čini vrlo malo da se situacija popravi", kazao je on.

Aktivisti SNS su građanima delili kutije slične ambalaži dugotrajnog mleka na kojima piše da na 60 odsto tržišta nema mleka i da je Vlada dozvolila monopol. Na kutiji su stranke vladajuće koalicije i Liberalno-demokratska partija navedene kao "sastav proizvoda", a "rok trajanja" je poruka građanima: "Odluka je na vama".

Pogledajte još