Uspeh će odlučivati o funkcijama u stranci

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je u subotu članovima i funkcionerima SPS-a da će ubuduće jedino uspeh koji ostvare na izborima ili funkcijama na koje su delegirani u ime partije odlučivati o tome da li će i dalje obavljati te funkcije.

Na obeležavanju 20 godina Gradskog odbora (GO) SPS Beograda, Dačić je rekao da članstvo u toj partiji ne treba da predstavlja nikakvu privilegiju i da svi oni koji ne mogu da izdrže, kako se izrazio, novi tempo, treba sami da odustanu i da se ne prihvataju novih funkcija na predstojećem kongresu.

Dačić je posebno istakao važnost kongresa socijalista najavljenog za sledeći mesec, na kojem treba da bude izabrano novo rukovodstvo stranke i novi program. Predsednik SPS-a je istakao da socijalisti treba da se trude da ih niko više ne povezuje sa krizom, ratovima i političkim ubistvima, već sa novom politikom budućnosti Srbije.

"Naš cilj ne treba da bude da ubeđujemo građane da im je pre 20 godina bilo bolje, već da im objasnimo da će pod našim uticajem biti bolje za deset godina", kazao je Dačić.

(Kra)

Pogledajte još