LPD glasa protiv rebalansa budžeta

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka neće glasati za usvajanje rebalansa budžeta, jer je to "neprihvatljiv izraz ambicije" države da živi na kredit koji plaćaju građani.

"Poruke koje vlada šalje rebalansom budžeta poražavajuće su za svakog u ovoj zemlji. Živimo na kredit pod zelenaškom kamatom, a naša država se ubrzano zadužuje da bi vlada pokrila minuse koji se gomilaju godinama i koji će se ponoviti i biti uvećani i sledeće godine", navodi se u pisanoj izjavi lidera LDP-a.

On je istakao da će LDP glasati protiv tog predloga o rebalansu budžeta između ostalog i zato što vlada pune dve godine odbija da odgovori na četiri predloga ekonomskih, političkih i socijalnih reformi koje je u međuvremenu ponudio LDP.

"U utorak u parlament mora da dođe premijer, a ne samo ministarka finansija kojoj će još jednom biti podmetnuto da brani neodbranjivo. Umesto što nam nudi rekonstrukciju po meri koalicionog dogovora, vladajuća koalicija treba da nam da odgovor na pitanje kada će i kako rekonstruisati svoju politiku tumaranja u kojoj je mnogo toga izgubljeno", kaže se u izjavi.

Pogledajte još