Peđa Stojaković u Toronto Reptorsima

BEOGRAD, 21. novembra 2010. (Beta) - Srpski košarkaš Predrag Stojaković (33) igraće ubuduće u ekipi Toronto Reptorsa u okviru američke profesionalne lige, objavljeno je na sajtu tog takmičenja (www.nba.com).

Stojakovićev bivši klub Nju Orleans Hornets poslao je srpskog košarkaša u Toronto u trampi u kojoj je bilo uključeno pet igrača.

Bivši reprezentativac Srbije rekao je na početku sezone u novembru da očekuje da bude prosleđen u drugi klub, jer mu ove godine ističe ugovor vredan 15,3 miliona dolara.

Stojaković je ove sezone izgubio i mesto u startnoj postavi Nju Orleansa, a u timu ga je zamenio Marko Belineli koji je treći strelac ekipe i prosečno postiže 12,7 poena po meču.

Srpski košarkaš je igrao na šest od 11 utakmica za Hornetse, a prosečno je postizao 7,5 poena po meču.

Stojaković, koji je sada na zalasku karijere, ostavio je duboki trag u NBA ligi. Važi za jednog od najboljih trojkaša lige, a prosečni učinak mu je 17,3 poena po utakmici.

U sezoni 2007/2008, kada se vratio posle operacije ledja, dao je značajan doprinos igri Hornetsa koji su te sezone ostvarili rekord u
broju pobeda u regularnom delu sezone - 56. Te sezone su osvojili i titulu najboljeg u svojoj diviziji.

Jedna od najzapaženijih utakmica Pedje Stojakovića bila je kada je Los Andjeles Lejkersima dao 36 poena, od čega čak 10 trojki.

Medjutim, u poslednje dve sezone srpski košarkaš se muči sa povredama, pa je moguće da će ova sezona biti i poslednja u njegovoj 12 godina dugoj karijeri u Americi.

"Pedja je godinama imao zapaženu ulogu u Hornetsima i želimo mu sve najbolje u budućnosti", saopšteno je iz Nju Orleansa nakon što je objavljena razmena igrača.

Stojaković je u NBA ligi nastupao još i za Sakramento Kingse sa kojima je, u vreme dok je za tim nastupao i Vlade Divac, bio nadomak NBA titule.

Pogledajte još