Tri izložbe o stripu naredne godine u Lajpcigu

BEOGRAD, 22. novembra 2010. (Beta) - Narodna biblioteka Srbije predstaviće na Međunarodnom sajmu knjiga u Lajpcigu 2011. tri izložbe o srpskom stripu, o Srbiji i slavnim Srbima u delima devete umetnosti, najavio je direktor te ustanove Sreten Ugričić.

U pripremi su izložbe čiji su radni nazivi "Srbija u svetskom stripu" i "Srpski strip devedesetih", dok je treća izložba, "Dva Radoslava, dva vremena", već obišla desetak gradova u svetu, rekao je Ugričić agenciji Beta.

Izložbe o stripu čine jedan od pratećih programa nastupa na Sajmu knjiga u Lajpcigu 2011. godine, na kojem će Srbija biti počasni gost.

Sve tri izložbe biće postavljene pod kupolama Lajpciškog sajma, u hali koja je u celini posvećena devetoj umetnosti i koja je, prema Ugričićevim rečima, veoma posećena.

Kao počasni gost Lajpciškog sajma knjiga 2011. godine Srbija priprema niz književnih promocija, predavanja, radionica, razgovora pisaca sa čitaocima i drugih programa koji će nemačkoj publici približiti savremenu srpsku kulturu i srpsku baštinu.

Na nacionalnom štandu Srbije u Lajpcigu gostovaće oko 40 srpskih autora, a u pripremi je i tridesetak novih prevoda dela srpske književnosti na nemački jezik koja će biti promovisana upravo na toj manifestaciji.

Pogledajte još