Pretnje odborniku da prekine štrajk glađu

BELA CRKVA, 22. novembra 2010. (Beta) - Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković, koji 20 dana štrajkuje glađu u zgradi Skupštine opštine, izjavio je u ponedeljak da dobija otvorene pretnje kako bi bio nateran da prekine štrajk.

"Spominju mi dete i kažu da će se ovo loše završiti po mene", rekao je Cvetković novinarima, ali nije želeo da kaže ko mu preti.

Naveo je da mu je uručena i presuda suda u Pančevu, po kojoj mora da plati 600.000 dinara dvojici bivših policajaca na ime klevete i nanošenja duševnog bola zbog snimka iz 2007. godine, na kojem se navodno vidi kako ti policajci šmrču kokain. Ocenio je da je ta presuda "skandalozna" i da je reč o dodatnom pritisku na njega.

Cvetković je za petak najavio organizovanje blokade puteva, uz pomoć nezadovoljnih građana čije su firme propale u procesu privatizacije. Prema njegovim rečima, građani će mehanizacijom blokirati magistralne puteve Bela Crkva - Kovin i Bela Crkva - Vršac, kao i magistralni put prema međunarodnom graničnom prelazu Kaluđerovo. Dodao je da je skup prijavio policiji i izrazio uverenje da će policija dopustiti skup. Grupa od pedesetak građana u subotu je blokirala jedan lokalni put u Beloj Crkvi.

Neposredni povod za štrajk glađu bio je navodni falsifikovani zapisnik koji je usvojila Skupština opštine. Čelnici lokalne vlasti optužili su Cvetkovića da štrajkom nastoji da izbegne tromesečnu kaznu zatvora zbog nasilja u porodici, a naveli su i da je taj protest započeo jer "uskoro" treba da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne, po pravosnažnoj presudi na koju ga je osudio sud u Vršcu.

Pogledajte još