Na Miss Eco Teen Internacionalnom takmičenju u Egiptu predstavnica Srbije uspešna u svim kategorijama

Jedno od pet najprestižnijih takmičenja lepote u svetu Miss Eco International od ove godine prošireno je na još jednu kategoriju.

Predsednica takmičenja i predstavnik UN Egipta dr Amal Rezk donela je odluku da zbog sve veće popularizacije takmičenja napravi dve kategorije. Miss Eco Teen International za devojke do 19 godina i Miss Eco International za devojke od 19-29 godina.

Takmičenje "Teen" kategorije ima isti koncept kao i Miss Eco International što znači da pobednica dobija pasoš UN, postaje globalni ambasador UNICEF-a i svoju misiju širenja i podizanja svesti o zaštiti ekoloških sistema ima priliku da prezentuje u celom svetu.

Takmičenje pored globalne Eco misije ima za cilj i da podrži mlade devojke, da sebe i svoju ličnost prihvate, bez kompleksa i nesigurnosti. Da fokus svog daljeg razvoja ne stavljaju samo na spoljašnji izgled već na intelektualnu i duhovnu nadgradnju sebe. Usmeravanje mladih devojaka na obrazovanje i značaj učenja i sticanja novih znanja, i društveno odgovornih aktivnosti.

Zadatak ovih lepih i pametnih devojaka je da širom sveta, svaka u svojoj zemlji razvijaju svest o očuvanju i zaštiti prirode, učestvujući u mnogobrojnim ekološkim aktivnostima.

Srbija je među privilegovanim zemljama učesnicama prvog izbora Miss Eco Teen International zahvaljujući prijateljski odnosima Vesne Jugović predsednice Miss Yu kompanije, koja je jedini zvanični organizator izbora Miss Srbije i predsednice ovog takmicenja DR Amal Rezk.

Predstavnica Srbije, na Miss Eco Teen Željana Stojanović (18) koja se kao polufinalna pobednica Miss Jorgovana Kučevo 2019 direktno plasirala u finale izbora Miss Srbije 2019, proglašena za najšarmantniju lepoticu, a zatim i licencirana kao zvanična Miss Eco Teen International Srbije.

Dvonedeljne pripreme svih takmičarki održavaju se u Egiptu, u prelepom ambijentu Dahab Resort Hotela, jednog od najlepših hotelskih kompleksa u ovoj državi. Svakodnevna fotografisanja, vežbe predfinalnih i finalnih koreografija, društveno-koristan rad i promocija ekoloških principa sađenjem drveća i čišćenjem obala reke Nil i Crvenog mora, kao i večernje intelektualne radionice samo su neke od obaveza Miss Eco Teen lepotica.

Naša prestavnica Željana Stojanović je u predtakmičarskom delu već zapažena kao jedna od favorita. Ušla je u top 10 predtakmičarskog izbora u čak tri kategorije do sada, a to su: "resort wear" - odevne kombinacije za plažu - koju je za nju pripremila Ena Popov i u takmičenju za najbolju Eco haljinu od recikliranih konzervi koju je za nju radila dizajnerka Milica Marinković by Bling-Bling, i osvojila je 3 mesto.

U takmičarskoj kategoriji predstavljanje talenta, takođe se plasirala u top 10 gde su ona i takmičarka iz Poljske osmislile zajedničku koreografiju i predstavile se u plesu.

Sutra 6. decembra sa početkom u 18 časova po lokalnom vremenu u Kairu održaće se finalno veče izbora za Miss Eco Teen International 2019. Željana će se tom prilikom predstaviti u beloj haljini dizajnera Mirka Pučijaševića – Diamond Victory.

S obzirom na dosadašnji Željanin plasman, poene koje je pokupila kod žirija i simpatije koje je osvojila svojim kvalitetima, predstavljanjem i lepotom verujemo da će se visoko plasirati.

Dok se Željana takmiči, nesebičnu podršku i motivacione poruke šalje joj Anastasija Murić Miss Eco Internacional Srbija koja je veoma aktivna i uveliko sa priprema za takmičenje u svojoj kategoriji u martu mesecu takođe u Egiptu.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Zoran Mirčetić, Ahmed Arafa i Miss Yu/Promo

Pogledajte još