Deichmann Fashion Talk: Slađana Milojević - Moda se mora posmatrati i kao biznis

Prva modna konferencija namenjena modnoj industriji, influenserima iz ove oblasti, mladim kreatorima, modnim novinarima, modnim fotografima i svima koji vole i prate modu pod nazivom "Deichmann Fashion Talk" održana je 16. oktobra u hotelu Metropol u Beogradu. Pored ostalih, ovaj događaj je svojim prisustvom uveličala i Milica Pavlović, prva brend ambasadorka kompanije Deichmann kod nas.

Moderatorka drugog panela koji je nosio naziv „Modno tržište u SEE regionu“ bila je novinarka Aida Đedović, a govorile su Afrodita Bajić ispred modne kuće „Afrodita Mode Collection“, Slađana Milojević ispred „Fashion Aparel Cluster Serbia“, Maruška Topalović, vlasnica studia „Maruška“, Ljiljana Andrijašević, marketing direktorka brenda „Mona“, Suzana Perić, modni kreator i Vesna Jugović de Vinča predsednica kompanije „MissYu“.

Slađana Milojević je govorila ispred „Fashion Aparel Cluster Serbia. Klaster čini 18 kompanija, a zaposleno je 2.850 ljudi.

- Moda se, pored toga što je umetnost, mora posmatrati i kao biznis – rekla je ona, objasnivši da, bez obzira na problematiku o kojoj govorimo i stanje koje se možda čini, mi se prodajemo na stranim tržištima.

Međutim, objasnila je da ne možemo biti konkurentni na svetskom tržištu.

- U ovom trenutku, možemo u regionu. Da biste bili konkurentni da tržištu EU morate da imate fantastičan kapital koji će da vas podrži u marketinškom smislu i da imate subvenciju od države iz koje dolazite. Da biste bili globalno prodati, morate da budete jedinstveni, a to znači unikatni, posebni.

O čemu se još diskutovalo tokom panela pogledajte u video snimku u nastavku:

Pogledajte još