Za utorak, 23. novembar 2010. godine

BEOGRAD, 23. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili slučaju protiv Svetlane Ražnatović, poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Sandžaku, situaciji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

ALO - List piše na naslovnoj strani da se na farmi "Mitrosrem" u vlasništvu Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina, pojavila svinjska kuga "Šariću uginulo 1.800 prasića!".

BLIC - O slučaju protiv Svetlane Ražnatović u tekstu "Optužnica tereti Cecu za 235 miliona". Predsednik Srbije Boris Tadić poručuje bogatašima "Bolje da me ne prozivaju". Vladika Teodosije kaže za list: "Artemija da shvati da se s Crkvom ne možemo igrati". O večerašnjem fudbalskom susretu Partizana sa ukrajinskim Šahtjorom pod naslovom "Partizan bi pobedom ostavio trag u Evropi".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Porez za bogate" list piše o poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. O pripremi optužnice protiv pevačice Svetlane Ražnatović "Tužilac još 'meri' Cecu".

DANAS - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže za list: "Saborske odluke su konačne. Stručnjaci ocenjuju "Tajkuni rade po zakonima koje su pisali". Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić poručuje da je "Rano za koalicije".

KURIR - "Artemije je kao drogiran", prenosi list izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija o raščinjenom vladiki Artemiju. Na Uz naslov "Kome li će ovaj da piše kazne", list objavljuje fotografiju na kojoj se vidi saobraćajac na dužnosti kako pije pivo.

POLITIKA - Za list govori ministar životne sredine i prostornog planiranja: "Za gradnju svaka dozvola za trideset dana". Glumac Petar Božović komentariše "Vojska nam je slabija od lovačkog društva". O krađama u Borskom kombinatu u tekstu "Borski bakar kradu deca, trudnice i čitave porodice".

PRAVDA - "Srpska Vlada u rukama špijuna", naslov je teksta u kome se navodi da državne institucije Srbije obezbeđuju stranci. O raščinjenom episkopu raško-prizrenskom "Artemiju stigla podrška iz Jerusalima".

PREŠ - Predsednik Srbije Boris Tadić zapretio "Uvodimo porez na tajkune!". List navodi da u Srbiji vlada nestašica mleka jer je "Prošle godine zaklano čak 80.000 krava". O pevačici Svetlani Ražnatović u tekstu "Ceca na optužnici".

PRIVREDNI PREGLED - List piše na naslovnoj strani o poseti predsednika Srbije Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, pod naslovom "Tadić: Država će pomoći Sandžaku". O tome kako će biti potrošen novac od prodaje preduzeća "Telekom" list piše pod naslovom "Namiriti dugovoe ili uložiti u infrastrukturu?".

Pogledajte još