Đoković: Dobro sam igrao, a Berdih je bio nervozan

BEOGRAD, 22. novembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan zbog pobede nad Tomašom Berdihom u prvom kolu završnog ATP turnira u Londonu.

"Tomaš je uvek veoma težak protivnik. Danas, međutim, nije servirao onako kako ume. Ja sam to znao da iskoristim, pogotovo kod njegovog drugog servisa", izjavio je Đoković za Bi-Bi-Si.

Berdih je danas debitovao na završnom turniru u sezoni, na kojem učestvuje osam najbolje rangiranih igrača sveta.

"Normalo je za debitanta da bude nervozan na ovakvom takmičenju. Odlično sam počeo turnir, a i publika je bila sjajna. Odmah sam osetio da pripadam ovde, zadovoljstvo je igrati u Londonu", kazao je Đoković posle pobede od 6:3, 6:3.

Među brojnom publikom današnji meč gledao je i legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona.

(old_image)"Kada se pojavio u publici, zapitao sam se da li da igram rukama ili nogama", rekao je uz osmeh Đoković, misleći na "Božiju ruku", gol koji je Maradona dao rukom protiv Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine.

Đoković se zahvalio Argentincu na dolasku i rekao da mu je bila velika čast što je igrao pred jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

"Nervoza je uticala na moju igru na početku meča, ali to je normalno kada prvi put igrate ovakav turnir. Poslednjih par meseci imao sam problema sa samopouzdanjem, a to je nešto što ne možete da uvežbate na treningu", kazao je Berdih.

Češki teniser dodao je da se nada da će u jednom od naredna dva meča zabeležiti pobedu i popraviti utisak sa debija.

Pored Đokovića i Berdiha, u A grupi završnog turnira još se takmiče Španac Rafael Nadal i Amerikanac Endi Rodik.

Pogledajte još