Pakjao najavio povlačenje

MANILA, 22. novembra 2010. (Beta-AP) - Filipinski bokser Meni Pakjao najavio je da će penzionisati za tri godine, kada mu bude bilo 35.

Odgovarajući na pitanje kada planira da se povuče iz ringa Pakjao je odgovorio: "Nije taj trenutak toliko daleko, ne želim da boksujem i posle 35. godine".

Pakjao, koji će u decembru napuniti 32 godine, jedini je bokser kome je uspevalo da osvoji titule u osam različitih kategorija, pa se smatra jednim od najvećih boraca u istoriji sporta.

Popularnost mu je donela i političku funkciju, pa je u maju ove godine u Kongresu Filipina postao predstavnik oblasti Sarangani. Kongres mu je danas, drugi put, uručio najveće državno priznanje.

Pakjao je iznenadio mnoge shvativši političku funkciju vrlo ozbiljno. Danas je najavio izgradnju prve bolnice za 500.000 stanovnika u Saranganiju, a obećao je i pomoć za siromašne građane.

Rekao je i da mu je filipinski narod inspiracija u ringu.

"Moji šampionski pojasevi u osam kategorija, što je jedinstven uspeh u istoriji boksa, zauvek će zacementirati filipinski narod kao osmo svetsko čudo", istakao je Pakjao u obraćanju članovima Kongresa.

Pogledajte još