Lučesku: Došli smo da pobedimo

BEOGRAD, 22. novembra 2010. (Beta) - Trener fudbalera ukrajinskog Šahtjora Mirčea Lučesku rekao je da je cilj njegove ekipe pobeda protiv Partizana u Beogradu, ali je istakao da će to biti veoma teško.

"Ne smemo da zaboravimo da svaka ekipa koja igra u Ligi šampiona ima kvalitet. Bez obzira što Partizan još nije osvojio bodove u ovom takmičenju, mi sutra moramo da odigramo najbolje što umemo. Partizan je dobar tim i njemu je važno da ostvari prvu pobedu. Pritom, znamo da svaki bod u LŠ poboljšava koeficijent kluba", istakao je Lučesku na konferenciji za novinare u Beogradu.

U dosadašnjem takmičenju H grupe Lige šampiona Šahtjor je zabeležio tri pobede i poraz.

"Za nas je svaka utakmica pođednako važna i u svakoj idemo na pobedu. Ne želim da sebe dovedeo u situaciju da u poslednjem kolu moramo da tražimo prolaz u narednu fazu. Takve stvari su obično najteže", naveo je on.

Kapiten ukrajinske ekipe Dario Srna prošle sezone zbog zdravstvenih problema nije igrao za Šahtjor u Beogradu u Ligi Evropa, a rekao je da mu je drago što će sada imati priliku da igra na stadionu u Humskoj.

"Prošle sezone sam zbog bolesti bio sprečen da igram. Cenim Partizan jer je to najbolji tim u Srbiji, učesnik Lige šampiona. U Šahtjoru su ranije igrali bivši fudbaleri Partizana Zvonimir Vukić i Igor Duljaj sa kojima sam veliki prijatelj. Ipak, emocija sutra neće biti i učiniću sve da pobedimo", kazao je Srna.

Reprezentativac Hrvatske rekao je i da je Partizan bolja ekipa nego što to pokazuje stanje na tabeli, na kojoj crno-beli zauzimaju poslednje mesto bez osvojenih bodova.

"Razlika u odnosu na naše duele prošle godine u Ligi Evropa je velika. Sada crno-beli imaju više iskusnih igrača, a promenili su i trenera u međuvremenu. Da su bolji tim govori i činjenica da ove sezone igraju u Ligi šampiona", zaključio je Srna.

Partizan je prošle sezone u Ligi Evropa izgubio od Šahtjora sa 4:1 u Donjecku, a slavio je 1:0 u Beogradu. U prvom kolu ovogodišnje Lige šampiona Šahtjor je kod kuće pobedio sa 1:0.

Utakmica petog kola H grupe Lige šampiona Partizan-Šahtjor igra se u utorak od 20.45 na stadionu u Humskoj. U drugoj utakmici u istom terminu u Portugalu igraju Braga-Arsenal.

Pogledajte još