Studenti najavili radikalizaciju protesta

BEOGRAD, 23. novembra 2010. (Beta) - Predstavnici nezadovoljnih studenata koji zahtevaju da se školuju o trošku budžeta po sticanju 48 poena najavili su u utorak radikalizaciju protesta i štrajkove glađu, s obzirom na to da se ni danas nisu sastali sa ministrima prosvete, ekonomije ili finansija.

Član Organizacionog odbora studenata Nenad Uzelac rekao je agenciji Beta da nezadovoljni studenti neće ponovno protestovati blokiranjem ulica i okupljanjem ispred ministarstava, vec je najavio da će dalji protesti "ici u smeru krajnje radikalizacije".

"S obzirom na to da ni danas nismo imali priliku da iznesemo svoje zahteve nadležnim ministrima već samo pomoćniku ministra prosvete Slobodanu Jaukoviću odustaćemo od dosadašnjeg načina štrajka i pokušati da naš problem rešimo radikalnijim merama, pa i štrajkom glađu", rekao je Uzelac.

On je naveo da predstavnici studenata u više navrata nisu naišli na razumevanje od nadležnih, a ponašanje pomoćnika ministra Jaukovića je ocenio "krajnje bezobraznim", s obzirom na to da je, prema njegovim rečima, poručio studentima da novac za finansiranje svojih studija "traže od Miškovića i Obame".

Pogledajte još