OBELEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA: Otvaranje izložbe "Tolerancija 2", revija narodnih nošnji i nastup inkluzivnog hora "ISON"

Na Trgu slobode u Novom Sadu počela je praznična čarolija, jer je u toku četvrti festival "Novosadski Winter Fest" koji će trajati sve do 30. decembra 2019. godine.

Juče je na Singing Christmas Tree by Vojvođanska banka nastupio ženski kamerni hor "Lauda", nakon čega je usledila Dečija igraonica u slami za mališane uzrasta od 5 do 10 godina koji su tragali za sakrivenim jabukama, a pobednici su dobili slatkiše.

Danas se na Trgu slobode obeležava Međunarodni dan ljudskih prava uz otvaranje izložbe plakata "Tolerancija 2", reviju narodnih nošnji  i nastup inkluzivnog hora ISON, dečijeg hora osnovne skole "Jan Kolar" iz Selenče, a potom i vokalno-instrumentalnog sastava “Retro Acoustic”, o čemu više možete saznati OVDE.

"Novosadski Winter Fest" glasovima publike iz celog sveta proglašen je jednim od 10 najboljih božićnih marketa u Evropi, čime se automatski kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine o čemu više možete pročitati OVDE.

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne tri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju HBO Color Media Events i kompanija Color Media Communications i Ninamedia. 

Kao i prethodne tri godine, horovi dece i odraslih svakog dana u centru grada pevaju božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, a tu su i nastupi bendova i DJ-eva na muzičkoj bini, dok posetioci imaju priliku da, osim u dobroj muzici, uživaju i u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Svake subote od 17 do 18 časova festival poseti i Deda Mraz koji izvlači pisma iz BIG sandučeta, a sa kojim mališani i svi ostali posetioci mogu da se slikaju. Izvučeni dobitnici svoje nagrade mogu da preuzmu u BIG-u. U duhu novogodišnjih praznika BIG i Deda Mraz su spremili poklone za sve koji mu budu pisali i svoje pismo ubacili u BIG sanduče na Winter Fest trgu u centru Novog Sada! Pišite Deda Mrazu i svoja pisma možete ubaciti u BIG sanduče svakim danom, tokom trajanja Novosadskog Winter Festa.

Tu su i "Novogodišnji fijaker" u kojem posetioci mogu da se provozaciju po centru grada, "Old Timer Photo-Boot", "WinterFest kapija" i "Krila Anđela" za fotografisanje, ali i "WinterFest  osmatračnica" sa koje Novosađani i turisti mogu iz "ptičje perspektive" da fotografišu Trg slobode. Takođe, tu su i tradicionalna prodaja jelki sa busenom, dečija igraonica u slami, "Food & Wine Square", tematska izložba novosadskih fotografa, kao i "Carousel", vrteška na kojoj najmlađi i ove godine mogu da uživaju u vožnji.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke - OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici - Novosadski Winterfest

Pogledajte još