Šahtjor ubedljiv protiv Partizana

BEOGRAD, 23. novembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Partizana izgubili su u Beogradu od Šahtjora sa 3:0 u petom kolu Grupe H Lige šampiona, čime su pretrpeli peti uzastopni poraz u evropskom takmičenju ove sezone.

Partizan se tako porazom oprostio od svojih navijača u Ligi šampiona ove sezone. Crno-beli 8. decembra gostuju u Londonu kod Arsenala u poslednjem kolu prve faze i tako će završiti učešće u Evropi ove sezone.

Golove za ukrajinski tim postigli su Taras Stepanenko u 52, Žadson u 59. i Eduardo u 68. minutu.

Šahtjoru je ovo četvrta pobeda, uz jedan poraz i najverovatnije je obezbedio plasman u drugu fazu takmičenja. Ukrajinski prvak u poslednjem kolu dočekuje portugalsku Bragu, koja je danas pobedila londonski Arsenal.

Partizan je večeras igrao dobro u prvom poluvremenu i znatno slabije u drugom. Bodrilo ga je oko 15.000 gledalaca, koji su navijali uprkos hladnom vremenu i jakoj kiši. Navijači su na kraju aplauzima i pesmom ispratili svoj tim sa terena.

Zbog slabog interesovanja, preprodavci su pre utakmice nudili ulaznice za severnu tribinu po četiri i pet puta nižim cenama nego što su bile na blagajni.

Meč nije imao takmičarskog značaja za Partizan, čiji su navijači pre utakmice istakli na južnoj tribini transparent na kome je pisalo "Putuj, Evropo, super smo se družili".


Trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio se za formaciju sa jednim napadačem, usamljenim Kleom.

Šampion Srbije je, medjutim, dobro počeo meč i već u prvom napadu imao je izglednu priliku, kada je Saša Ilić posle prodora šutirao, a golman gostiju Andrij Pjatov je loptu izbacio u korner.

Posle udarca sa ugla, Mladen Krstajić je glavom šutnuo u gol, ali je odbrana gostiju izbacila loptu sa gol-linije. Kleo je u četvrtom minutu posle dodavanja Ivana Stevanovića u padu šutirao, ali pored gola.

Šahtjor se nedugo potom oslobodio pritiska i u 17. minutu zabeležio prvu priliku, kada je Oleksij Gaj sa oko 16 metara šutirao, a Vladimir Stojković je izbacio loptu u korner.

Samo minut kasnije, Krstajić je imao dobru šansu, ali je njegov šut iz slobodnog udarca sa oko 20 metara Pjatov skrenuo u korner.

Šahtjor je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u 41. minutu, kada je Luiš Adrijano prošao po desnoj strani, centrirao u šesnaesterac, gde Stepanenko nije uspeo da zakači loptu, a Darijo Srna je šutnuo preko gola.

Drugo poluvreme donelo je sasvim drugačiju sliku. Šahtjor je u 52. minutu postigao gol i posle toga je potpuno preuzeo kontrolu meča, a utakmica je delovala kao susret dve neravnopravne ekipe, da bi pred kraj susreta počeo i pljusak.

Žadson je izveo korner sa leve strane, a lopta se ispred gola odbila o Krstajića i završila isred Stepanenka, koji je sa metar zakucao loptu pod prečku. Samo sedam minuta kasnije, Srna je prošao po desnoj strani i školski dodao usamljenom Žadsonu, kome nije bilo teško da savlada Stojkovića.

Konačan rezultat postignut je u 68. minutu, posle školske akcije pored uspavane odbrane domaćih. Srna je ušao u šesnaesterac na desnoj strani, dodao Vilijanu, a ovaj Eduardu, koji je prosledio loptu u gol i onda se sudario sa Stojkovićem.

Partizan je u tek u 90. minutu imao dobru šansu, ali se Iliev nije snašao.

Stadion Partizana.

Sudija: Frank De Blekere.

Partizan: Stojković, Stevanović, Lazevski, Jovanović, Krstajić, Smiljanić, Petrović (Medo, 64'), Babović, Moreira (Davidov, 73'), Ilić (Iliev, 84'), Kleo.

Šahtjor: Pjatov, Žadson (Tešeira, 75), Adrijano, Vilijan. Stepanenko, Gai (Vicenec, 74'), Košta (Eduardo, 72), Rat, Čigrinskij, Srna, Rakitskij.

 

Pogledajte još