Šahtjor pokazao razliku u klasi

BEOGRAD, 23. novembra 2010. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je da je Šahtjor pokazao "veliku razliku u klasi" u utakmici u Beogradu, kao i da mu je žao što njegov tim do sada u Ligi šampiona nije osvojio nijedan bod.

"Posle poraza od 3:0 kod kuće, mogu samo da kažem da je Šahtjor pokazao veliku razliku u klasi. Držali smo se do 55. minuta, a posle je samo bilo pitanje kako će rezultatski da se završi meč", rekao je Stanojević novinarima posle utakmice petog kola Grupe H.

"Ova utakmica i igranje u Ligi šampiona bili su velika škola za nas, ali očigledno je da nam u svakom meču protivnik daje bar jedan lak gol, dok mi uvek teško dolazimo u šanse", kazao je trener srpskog šampiona.

Partizan je izgubio svih pet utakmica ove sezone u Ligi šampiona, a u poslednjem kolu ga čeka gostovanje kod velikog Arsenala u Londonu.

"Pre početka takmičenja rekao sam samo da bi mi bilo žao da završimo s nulom. Žao mi je jer nam predstoji gostovanje kod Arsenala, koji je u poslednje dve utakmice na svom terenu dao 11 golova. Probaćemo tamo da spasimo čast", rekao je Stanojević.

Trener šampiona Srbije kazao je da žali što tim nije osvojio nijedan bod u dvomeču sa Bragom, u kome je, prema njegovoj oceni, bio najbliži tome.

Novinare je zanimalo šta treba da se desi da Partizan odigra bolje sledeće sezone.
(old_image)
"Trebaju nam zaista kvalitetna pojačanja. Ne baš ona koja dovode Šahtjor i Arsenal, ali veća ulaganja u kvalitetna pojačanja. Tek tada bismo imali šansu da odigramo izjednačeno sa jakim rivalima", rekao je Stanojević.

Najbolji strelac Partizana ove sezone, Kleo, rekao je da je jako tužan zbog ovog poraza, ali da će tim pokušati da uradi nešto više sledeće sezone.

"Dali su nam tri gola iz četiri šanse. U prvom poluvremenu bili smo najmanje ravnopravni. Mnogo sam tužan, mnogo mi je žao zbog ovog poraza. Liga šampiona je velika škola. Sada treba da se koncentrišemo na domaće takmičenje, ponovo osvojimo titulu i probamo još jednom sledeće godine", rekao je Kleo.

Fudbaler Partizana Mladen Krstajić ocenio je da je njegov tim bio večeras protiv Šahtjora "na nivou" samo u prvom poluvremenu.

"Bili smo na nivou u prvom poluvremenu, ali nas je presekao njihov gol i sve je palo u vodu. Nažalost, opraštamo se od naših navijača debaklom, ali idemo dalje", rekao je Krstajić RTS-u odmah posle utakmice.

Crno-beli u poslednjem kolu gostuju kod Arsenala u Londonu, ali je najiskusniji prvotimac rekao da ekipa još ne treba da razmišlja o tome.

"Treba smiriti strasti posle ove utakmice. Moramo da se koncentrišemo na naše prvenstvo i odigramo preostale dve utakmice jesenjeg dela kako treba, i onda da odemo u Londonu sa maksimalnom živošću i na sve načine da pokušamo da izborimo što bolji rezultat", rekao je Krstajić.

Pogledajte još