Komora italijansko-srpskih privrednika proslavila tradicionalno Gala veče

Komora italijansko-srpskih privrednika, jedno od vodećih bilateralnih poslovnih udruženja prisutnih u Srbiji, proslavila je tradicionalno Gala veče u rezidenciji NJ.E. ambasadora Italije Karla Lo Kaša, u prisustvu 250 članova, prijatelja i svih koji podržavaju njen rad.

Ambasador Italije u Srbiji, Karlo Lo Kašo srdačno je pozdravio sve prisutne i naglasio važnost Komore i njenih članica, italijanskih i srpskih kompanija, koje zajedničkim radom doprinose jačanju izvrsnih privrednih odnosa između Italije i Srbije.

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika, Đorđo Ambrođo Markeđani zahvalio je svim članicama Komore kao i Upravnom i Nadzornom odboru i svakako komorskom timu, na konstantnoj podršci i radu. Pri najavi predstojećih komorskih inicijativa u 2020.godini predsednik je naglasio da pratimo moto:

- Osluškujemo potrebe članstva, jačamo komorsko prisustvo i poslovanje van Beograda, pružamo podršku srpskim kompanijama za plasiranje na italijansko tržište.

Podseća se i na pozitivan ovogodišnji rezultat ekonomskih odnosa Italije i Srbije, a mnoge kompanije govore o proširenju poslovanja, dobrim rezultatima i novim investicijama.

Tokom zvaničnog dela večeri, NJ.E. ambasador Italije Karlo Lo Kašo, predsednik Komore Đorđo Markeđani i generalni sekretar Mirjana Kojić, uručili su nagradu "Đuzepe M. Leonardi" za 2019. godinu direktoru kompanije YUGOTUB d.o.o, Andrei Valentinisu. Inovativni projekat nastao 2008. godine u Novoj Pazovi u okviru procesa internacionalizacije italijanske kompanije sa ciljem da se zadovolje novi zahtevi tržišta. Yugotub d.o.o. proizvodi čelične cevi izuzetnog kvaliteta koje se mogu porediti sa proizvodima vodećih evropskih kompanija, garantujući istovremeno visoku konkurentnost i fleksibilnost rokova isporuke.

Ove godine pored tradicionalne nagrade Leonardi, Komora je dodelila još 6 nagrada za različite poslovne kategorije kao i jedno posebno priznanje, a sve to u cilju dodatnog vrednovanja komorske mreže članstva.
Priznanje za doprinos aktivnostima Komore i dugogodišnje članstvo dodeljeno je kompanijama 2B Logistics d.o.o. i Apicase Honey d.o.o.

Žena menadžer godine je nagrada koju je primila Daniela Vojinović, direktor kompanije Italtex-intimo d.o.o. Novo Miloševo, za konstantni rast proizvodnje, povećanja broja zaposlenih kao i nova ulaganja.

Restoran Trattoria Campania osvojio je nagradu Italian Style, za promociju italijanske kuhinje i njenih specijaliteta u Srbiji.

Kao institucionalno priznanje, Komora je nagradila Grad Šabac koji je podržao italijanske investicije i svakako je rezultat odlične saradnje gradske uprave i jedanaest italijanskih kompanija koje posluju na pomenutoj teritoriji i koje zapošljavaju više od 450 radnika. Nagradu je primio gradonačelnik Nebojša Zelenović zahvalivši Komori na priznanju, a u obraćanju prisutnim gostima istakao je da je najveća potvrda dobre poslovne klime činjenica da su nove firme iz Italije došle na preporuku kompanija koje dugi niz godina uspešno posluju u Šapcu.

Nagradu za EKO kompaniju godine Komora je dodelila kompaniji Energo Green Consultant doo za pružanje najboljih rezultata u pogledu mnogobrojnih ostvarenih projekata, energetske efikasnosti, smanjenog uticaja na životnu sredinu i zdravog životnog i radnog prostora.

I na kraju, posebno priznanje Komora je dodelila italijanskoj kompaniji Vibac Balcani doo iz Jagodine, koja se istakla po važnim ulaganjima u Srbiji, gde uz pomoć visoke tehnologije proizvodi lepljive trake za ambalažnu, automobilsku, građevinsku i drugu industriju.

Tokom večeri, predstavnici italijanske i srpske poslovne zajednice u prisustvu predstavnika Ambasade Italije i institucija, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života uživali su u italijanskim specijalitetima i vrhunskim vinima.

Tradicionalno komorsko Gala veče 2019. godine podržale su ugledne kompanije članice i prijatelji KISP-a: DDOR osiguranje deo Gruppo Unipol, Banca Intesa, Generali Osiguranje, Yugotub, UniCredit Bank, Crony, Italappalti, Advokatska kancelarija Stanković i partneri, Aunde SRB, BDO, Advokatska kancelarija Kosić, ABB, ButanGas International, hotel Metropol Palace Belgrade, Mondorama, Radisson Collection Old Mill Belgrade, Glob Metropoliten Tours, Mona Plaza, La Vigna di Sarah.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još