Vnečanje princa Williama i Kate Middleton

Britanski princ Willam, koga većina u toj zemlji želi za novog kralja, odabrao je kao mesto venčanja sa svojom verenicom Kate Middleton upravo Westminster Abbey, obrazlažući to 'subjektivnim osećajima'. Naime, pre 13 godina u spomenutoj crkvi održan posljednji ispraćaj princeze Diane.

Venčanje će biti u proleće, 29 aprila a prinčevski par stavili su svima do znanja da iako će biti pozvana sva najvažnija lica iz vrha države, ona neće biti na vrhu liste mladog para. William s mnogo više entuzijazma očekuje svoje manje poznate prijatelje.

Biće izvesnih ljudi koji će biti presrećni što su tamo, ali njima stvarno nije važno gde će biti smešteni, jer između ostalih, pozivnicu će dobiti tinejdžeri iz humanitarne kuće za beskućnike Centrepoint. Princ je s nekima od njih, dajući im podršku na taj način, prošle godine prespavao noć na ulicama Londona. Toliko o bliskosti i negovanju humanitarnog duha koji je nesebično pružala njegova majka Dajana.

Ali, pita se i Ujedinjeno Kraljevstvo, a ne samo budući mladi bračni par. Biće pompe i opštenarodnog veselja koje će trajati 11 dna. Venčanje će koštati 12 miliona funti. Većim delom će ga platiti kraljevska porodica, ali će u troškovima učestovati i porodica mlade lady Middleton.

I odluka o venčanju za celu naciju, pric William vidi kao evociranje uspomene na svoju majku. Velika fešta uključivaće ulične partije i koncert najvećih britanskih pop-zvezda. Tokom uličnih zabava, na veliki dan venčanja biće izvedeni spektakularni preleti aviona na nebu iznad prestolnice. Pokazaću svetu - kako to Britanci rade' kad se princ venčava.

Šefovi britanskog udruženja turističkih agencija, koje objedinjuje više od pet hiljada članica, već trljaju ruke, u očekivanju 'neviđenog bukinga u svojoj istorijii'. Mediji širom sveta već imaju temu do kraha aprila. A modni magazini već su počeli da upoređuju stil odevanja Kate Middleton sa princezom Dajanom.

U Britaniji je već objavljena prva knjiga o princu Vilijamu i njegovoj vezi sa Kejt Midlton, dakle, samo deset dana pošto je par saopštio da se verio.

Autor knjige "Vilijam i Kejt: kraljevska ljubavna priča" je novinar lista San koji prati zbivanja na dvoru. Knjigu je objavila izdavačka kuća Harper Kolins čiji je vlasnik - isto kao i Sana - Rupert Merdok - a ilustrovana je fotografijama koje je napravio Sanov kraljevski fotograf.

Uz ovu, u pripremi je još nekoliko knjiga o romansi princa Vilijama i njegove verenice, uoči njihovog venčanja 29. aprila u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Datum venčanja je ujedno i proslava Svete Katarine od Siene, po kojoj mlada nosi ime. Best of all for the people of the realm, the day, a Friday, will be a public holiday.

St. James' Palace, the offices of Princes William and Harry, stressed that the Middletons and the royal family would pick up the bill for the wedding — the flowers, the reception, the honeymoon — everything apart from security and transport costs. The couple say they are mindful of the country's tough times.

her mother.The abbey has centuries of royal history. Queen Elizabeth II was married there, as was

Pogledajte još