Srbija će brzo i kvalitetno odgovoriti na Upitnik

BEOGRAD, 24. novembra 2010. (Beta) - Predstavnici vladajuće koalicije u Skupštini Srbije ocenili su u sredu da će država brzo i kvalitetno odgovoriti na pitanja iz Upitnika Evropske unije i da će ostvariti cilj da do kraja 2011. godine dobije status kandidata za članstvo u Uniji.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbije Nada Kolundžija rekla je novinarima da će Srbija odgovoriti na pitanja EU u kraćem roku od onoga koji se pretpostavlja jer je za to pripremljena. "Sigurna sam da ćemo to uspeti i ostvariti cilj da do kraja 2011. Srbija stekne status kandidata", kazala je Kolundžija.

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije-Jedintvena Srbija Branko Ružić kazao je novinarima da Srbija ima kapacitet da u predviđenom roku na sva pitanja odgovori na sadržajan, argumentovan i kvalitetan način koji će zadovoljiti i formu i suštinu aplikacije za članstvo u EU.

Prema rečima šefice poslaničke grupe G17 plus Suzane Grubješić, nema sumnje da će Srbija odgovoriti na pitanja iz Upitnika. "Treba da se sada usredsredimo na ono što treba da uradimo, a ne da licitiramo o datumu ulaska u EU", kazala je Grubješićeva.

Poslanik opozicione Srpske radikalne stranke Dejan Mirović ocenio je, s druge strane, da je članstvo Srbije u EU loše za ekonomske interese Srbije i da Upitnik predstavlja skrivanje pravih uslova za priključenje Srbije EU. "To je samo marketinški trik i ne bih pridavao značaj tim pitanjima", rekoa je Mirović novinarima.

Pogledajte još