Oslobođen vozač bivšeg ministra Dragana Jočića

SMEDEREVO, 24. novembra 2010. (Beta) - Osnovni sud u Smederevu oslobodio je optužbe Marka Damnjanovića, vozača nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, zbog udesa na auto-putu Beograd-Niš 2008. godine u kome je Jočić teško povređen.

Sudija Đurica Stanimirović presudio je da je Damjanović oslobođen krivice na osnovu prikupljenih dokaza, saslušanja okrivljenog vozača i oštećenog ministra, kao i iskaza veštaka Saobraćajnog instituta iz Beograda.

Branilac Đorđe Komlenski je na prethodnim glavnim pretresima insistirao na neposrednom saslušanju veštaka i oni su danas na sudu dali svoj iskaz.

Veštak Milan Vujanić je izjavio agenciji Beta da vozač koji upravljao vozilom u kojoj je VIP osoba treba da prođe specijalnu obuku kako bi znao kako da se ponaša i kako da reaguje u opasnim situacijama.

Vozač bivšeg ministra policije nije imao tu obuku, ali, dodao je veštak, vozač vozila pod pratnjom i kada vozi VIP osobu ima poseban tretman u saobraćaju i tako je obučen da reaguje jer ima samo jedan cilj - ne sme da ugrozi bezbednost putnika. Veštak je takođe naveo da je nevažno kojom brzinom takav vozač vozi jer za vozila pod pratnjom nema ograničenja brzine.

Pogledajte još