Tadić i Josipović za nastavak politike pomirenja

ZAGREB, 24. novembra 2010. (Beta) - Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović založili su se u sredu uveče u Zagrebu za nastavak politike pomirenja dve države i istakli da se od toga ne sme odustati.

"S predsednikom Josipovićem imam saglasnost oko toga da promenimo negativnu oscilaciju naših odnosa iz 20. veka i mislim da smo učinili značajan iskorak, da smo promenili kvalitet naših odnosa", rekao je Tadić zvanicama na prijemu koji je organizovala ambasada Srbije u Zagrebu povodom njegovog dolaska u Hrvatsku.

On je dodao da međusobne posete imaju smisla ukoliko ostaju dobre posledice i ukoliko iza tih poseta odnosi dve države idu uzlaznom linijom. Tadić je ocenio da su odnosi Srbije i Hrvatske fundamentalno važni za ukupne odnose na ovim prostorima.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović istakao je da i predsednici i vlade rade veoma važnu stvar za budućnost dve zemlje i za izlazak "iz zatvorenog kruga mržnje koji je odneo mnoge živote na ovim prostorima i koji je mnoge unesrećio".

"Seme zla nikad nije do kraja uništeno i svojim primerom treba da pokažemo da je dobro jače od zla, da ima politika koje ne kalkulišu dnevnim rezultatom, već kalkulišu uspešnom budućnošću", naglasio je Josipović.

Pogledajte još