Đoković izgubio od Nadala u Londonu

BEOGRAD, 25. novembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković izgubio je u sredu uveče od prvog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 0:2 u setovima (5:7, 2:6), u meču drugog kola Grupe A na završnom ATP turniru u Londonu.

Posle mečeva trećeg kola biće poznati polufinalisti poslednjeg turnira u sezoni. Nadal ima dve pobede u Grupi A, Đoković i Tomaš Berdih po jednu, a Endi Rodik je izgubio oba meča, ali i dalje ima šansu da prođe u polufinale.

Nadal je u sredu ostvario 16. pobedu nad Đokovićem, a srpski teniser pobedio je Španca sedam puta. U meču koji je trajao sat i 52 minuta, Nadal je napravio četiri brejka, iz osam pokušaja, dok je Đoković iskoristio jednu od pet prilika.

Teniseri su na početku osvajali gemove na svoj servis, sve do petog, kada je prvi teniser sveta napravio brejk i poveo sa 3:2. Đoković je u narednom odmah uzvratio, a zatim i osvojio gem na svoj servis i poveo sa 4:3.

Srpski teniser je čuvao prednost brejka, ali mu je Nadal u 11. gemu, ipak, oduzeo servis i poveo. U narednom gemu Nadal je, uz mnogo problema, osvojio gem na svoj servis i posle sat i 20 minuta poveo u meču.

(old_image)Krajem prvog seta Đoković je imao problema sa sočivom u u desnom oku i požalio se da ne vidi dobro.

Nadalov niz od sedam uzastopnih gemova Đoković je prekinuo u petom gemu drugog seta, kada je smanjio na 1:4, a treći teniser sveta je do kraja meča osvojio još samo jedan gem.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Endija Rodika, koji je ranije danas izgubio od Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3), a Nadal će za polufinale igrati sa Berdihom.

Đoković i Rodik, osmi teniser sveta, do sada su odigrali sedam mečeva, a srpski teniser pobedio je dva puta. Poslednja četiri meča dobio je Amerikanac, poslednji put na Mastersu u Sinsinatiju, kada je pobedio sa 6:4, 7:5.

Pogledajte još