Đokovićevi problemi sa očima

LONDON, 25. novembra 2010. (Beta-AP) - Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da još veruje u plasman u polufinale na završnom ATP turniru sezone u Londonu, ali je priznao da je razočaran posle poraza od najboljeg igrača sveta Rafaela Nadala.

Pre svega, zato što je 16. poraz u 23 susreta sa Nadalom pretrpeo zbog problema sa sočivima. "Muka mi je i da pričam o tome. Neverovatno stvar mi se desila. Prvi put sam iskusio ovako nešto. Desno oko se izritiralo, pa od rezultata 5:5 u prvom gemu nisam mogao da igram. Nisam mogao ni da vidim loptu. Strašno", kazao je Đoković posle poraza od 0:2 (5:7, 2:6).

Problemi Đokovića sa sočivima počeli su u osmom gemu kada je treći teniser sveta tražio tajm aut kako bi rešio situaciju. Po završetku tog gema otišao je i u kupatilo da namesti sočiva, ali su ona nastavila da mu smetaju. Kasnije je tražio i pomoć lekara.

"Ne tražim izgovor, ali zaista nisam mogao da igram. Videću sa doktorom da li je nešto ozbiljno u pitanju ili ću moći da igram u petak u trećem kolu. Sigurno neću moći sa jednim okom. Posebno to nisam mogao kada mi je protivnik bio Nadal", rekao je Đoković.

"I dalje sam, ipak, na turniru. Imam velike šanse da prođem dalje. Jednostavno me ovakve stvare razbesne", dodao je.

Đoković je u prvom kolu Grupe A savladao Tomaša Berdiha, koji je kasnije bio bolji od Endija Rodika - 2:0 (7:5, 6:3). Sva četvorica tenisera iz Grupe tako imaju šanse za polufinale, a niko još nije siguran učesnik istog.

Pogledajte još