FRA iz Čačka spremna za tendersku privatizaciju

Fabrika reznog alata (FRA) u Čačku spremna je za tendersku privatizaciju, koju rukovodstvo fabrike očekuje za desetak dana, izjavio je juče zamenik generalnog direktora Milan Vidojković. On je rekao ageniciji Beta da će se tenderskom prodajom, privatizovati 50,11 odsto državnog kapitala fabrike, čija se procena uskoro očekuje. 

Vidojković je još rekao da su za kupovinu FRA, koja je osnovana 1953. godine, zainteresovane tri češke firme koje su bile višegodišnji poslovni partneri fabrike i koje se bave istom ili sličnom proizvodnom delatnošću. 

Prema njegovim rečima, u cilju uspešne privatizacije FRA je dva puta, uz otpremninu koju je obezbedila država, iskazala višak zaposlenih radnika, prvog puta 354, a u drugoj fazi, koja je u toku, 47 radnika. Nakon odlaska viška radnika u FRA će ostati oko 700 zaposlenih, što Vidojković smatra „optimalnim brojem“. FRA ima dugovanja za deo zaostalih zarada prema 350 bivših radnika sa kojima je još uvek u sudskom postupku, a Vidojković nije mogao da kaže koliko ukupno iznose ta dugovanja.(„Pregled“)

Pogledajte još