Rikelme nema ništa protiv dolaska Maradone

BUENOS AJRES, 25. novembra 2010. (Beta-AP) - Argentinski fudbaler Huan Roman Rikelme rekao je da bi pružio podršku Dijegu Maradoni ako bi dobio mesto trenera Boke Juniors, iako ga je upravo on izostavio iz tima za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Rikelme je Foks sportu kazao da bi sve negativne emocije stavio po strani ako bi Maradona preuzeo brigu o timu iz Buenos Ajresa.

"Imam 32 godine i umem da neke stvari ostavim po strani. Predsednik kluba odlučuje. Ako on kaže da je to Maradona, trener će raditi svoje, a ja moje. Bićemo u istom čamcu i pokušaćemo da pomerimo stvari na bolje", rekao je Rikelme.

Boka Juniors novog trenera traži pošto je Klaudio Borgi podneo ostavku posle prošlonedeljnog poraza u derbiju sa River Platom 0:1.

Mediji spekulišu da je glavni kandidat za novog trenera Boke sadašnji predvodnik Banfilda Hulio Sesar Falkioni, ali je Maradona, legenda kluba, uvek popularno rešenje među navijačima.

Maradona je funkciju selektora Argentine napustio posle četvrtvinalnog poraza na Mundijalu od Nemačke 0:4.

Novi selektor Serhijo Batista rekao je da će razmotriti mogućnost da vrati Rikelmea u tim, kada se on oporavi. Rikelme će zbog povrede stopala propustiti četiri preostale utakmice Boke u argentinskoj Aperturi.

Pogledajte još