NE ŽELI OZBILJNU VEZU: Pet jasnih znakova da se vaš partner plaši vezivanja

Strah od vezivanja prilično je čest, a osobe koje ga imaju od ljubavnih veza strahuju iz različitih razloga.

Oni koji s nekim takvim započnu vezu često završe slomljenog srca jer zanemaruju znake kojima im pokazuju da nisu spremni za ozbiljnu vezu. Kako vam se to ne bi dogodilo, proverite koji znakovi odaju da osoba strahuje od veze na duge staze.

Nije vas upoznao s prijateljima i porodicom

Ako uvek smišlja izgovore kako vas ne bi upoznao s porodicom i prijateljima, moguće je da još nije siguran u vašu zajedničku budućnost. Naravno, ovo ne važi za parove koji su u vezi nekoliko nedelja.

Ne govori vam da vas voli

Za osobe koje strahuju od vezivanja izjavljivanje ljubavi još je teže nego za druge pa je moguće da zato od svog partnera ne čujete ove dve čarobne reči.

Izbegava razgovore o budućnosti

Razlozi za strah od vezivanja mogu da budu različiti, ali osobama koje ga imaju zajedničko je da ne vole da planiraju budućnost s nekim iz jednostavnog razloga što to vezu odmah čini ozbiljnom.

Nestane kad stvari postanu ozbiljnije

Ako svaki put kada se vaša veza zahukta on nestane na neko vreme, to radi kako bi vama, ali najpre sebi, dokazao da stvari među vama nisu ozbiljne.

Ponaša se kao da ste prijatelji s povlasticama

Prijateljstvo s povlasticama nije tako loša ideja, ali samo kada su ga svesne obe strane. Ako se osoba prema kojoj gajite ljubavna osećanja prema vama ponaša kao da ste prijatelji s povlasticama i retko provodite zajedničko vreme izvan kreveta, moguće je da ima strah od vezivanja ili da je među vama došlo do velikog nesporazuma.

Izvor: Super žena/Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još