Jovanović: Odbrana i huk sa tribina za pobedu

BEOGRAD, 25. novembra 2010. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović zadovoljan je pobedom nad Žalgirisom u šestom kolu Evrolige i rekao da je odbrana donela trijumf njegovom timu u teškim trenucima.

"Prvo poluvreme smo dobro odigrali, a u drugom nismo imali koncentraciju, naročito u poslednjih četiri, pet minuta. Dobra odbrana nam je donela ovu pobedu, a pri krizi u trećoj četvrtini nam je pomogao huk sa tribina", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle pobede od 68:62.

Trener crno-belih je pohvalio Žalgiris, rekavši da je to "dobra ekipa sa dobrom hemijom".

Partizan je u prvoj utakmici izgubio sa 11 poena razlike, a večeras je imao i više od 20 poena prednosti, ali se na kraju borio za pobedu.

"Ne dozvoljavam ni sebi ni ekipi da žali posle pobede nad ovakvom ekipom. Ni za čim se ne žali. Trebalo je da iskoristimo šansu, ali nismo", rekao je Jovanović.

Trener Žalgirisa Aco Petrović rekao je da je njegova ekipa podlegla atmosferi u Pioniru.

"Ono što smo pripremili nije nam uspelo. Jednostavno, igrači su podlegli atmosferi. Odigrali smo loše prvo poluvreme... Bez strpljenja i organizacije, a Partizan sigurno igra agresivnije od svih ostalih", rekao je Petrović.

Trener Žalgirisa je rekao da je zonska odbrana donela njegovom timu povratak u meč, ali je dodao da njegov tim nikada nije imao tako loš šut za tri poena.

Pogledajte još