Partizan protiv Metalca, Zvezda gostuje u Subotici

BEOGRAD, 26. novembra 2010. (Beta) - Utakmicama 14. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, derbi će u nedelju u Subotici odigrati Spartak i Crvena zvezda, dok će vodeći Partizan istog dana dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Crveno-beli iza sebe imaju niz od tri prvenstvene pobede, a prošle sezone se na gostovanju kod Spartaka takođe bili uspešni. Spartak je u blagom padu forme, pošto je u poslednja dva meča osvojio samo bod.

Partizan, koji je sredinom nedelje protiv Šahtjora pružio još jednu lošu partiju u Ligi šampiona, pokušaće na svom terenu da popravi utisak protiv Metalca i da dođe do sedmog uzastopnog trijumfa u Super ligi.

Metalac je jedna od najlošijih ekipa u ligi, pošto ima samo dve pobede u 13 kola i nalazi se na 14. mestu na tabeli.

Novosadska Vojvodina, trećeplasirana ekipa na tabeli, dočekaće sutra Smederevo koje zauzima osmu poziciju. "Lale" imaju tri pobede u nizu, dok Smederevci nisu izgubili u poslednjih pet mečeva.

U duelu dve najlošije plasirane ekipe na tabeli pretposlednji Hajduk u Kuli će dočekati "fenjeraša" Čukarički.

Beogradski Rad, četvrtoplasirani tim na tabeli, u nedelju će dočekati BSK iz Borče. "Građevinari" nisu slavili tri utakmice uzastopno, a BSK je osvojio četiri boda u poslednja dva kola.

Fudbaleri Inđije će u subotu na svom terenu protiv Slobode Sevojno pokušati da dođu do važnih bodova u borbi za opstanak, dok će u nedelju u duelu dva tima iz sredine tabele OFK Beograd dočekati ivanjički Javor.

Čačanski Borac sutra će dočekati Jagodinu, domaćinu su bodovi preko potrebni kako bi "pobegao" sa 13. mesta na tabeli, a gostima u borbi za mesto u gornjem delu tabele.

Sve utakmice počinju u 13 sati, osim nedeljnog duela Partizan-Metalac koji se igra u 17 sati.

Pogledajte još